Fugida de youtubers espanyols a Andorra, un conflicte internacional?

Fugida de youtubers espanyols a Andorra, un conflicte internacional?

Prop de 75.000 habitants, uns paisatges que a altres indrets ni arriben a somiar o una varietat d'oci que comprèn de la neu a les aigües termals. De tot això que acabo de mencionar com a trets característics resulta que el nostre petit país es converteix en trending topic a Twitter perquè un noi que no arriba a la trentena s'hi instal·la per pagar menys impostos.

Ara fa unes setmanes, un dels 'youtubers' espanyols més coneguts en el camp dels videojocs, Lolito Fernández, anunciava la seva decisió de mudar-se a un altre país, concretament, el nostre. Un fet que va comportar una allau de crítiques i interaccions a la xarxa.

Però anem per parts. Qui és Lolito Fernández i per què s'ha creat tant de rebombori.

Fortnite és un joc que aquest mes bufarà la seva primera espelma i ho farà amb més de 125 milions d'usuaris, una xifra gens menyspreable, no? Sobreviure en una gran batalla de 100 persones és un dels principals reptes que planteja aquest videojoc per a consoles i ordinador. Més enllà de les explicacions o descripcions que jo pugui fer, crec que la millor manera d'entrar a aquest món és veure-ho:
 


Molts de vosaltres us demanareu, tot això està molt bé, però què pinta en tot aquest entramat un noi de 28 anys de Màlaga. Lolito Fernández va donar-se a conèixer al públic espanyol ara fa uns cinc mesos, gràcies a les seves partides amb aquest videojoc. Precisament, la seva passió es va traduir en la seva feina. En aquest sentit, la seva dedicació l'ha portat -com a molts altres- a convertir-ho en una professió i guanyar-se la vida realitzant streamings i vídeos. I és que, en l'actualitat, el youtuber espanyol té més de 3 milions de subscriptors i prop d'un milió de seguidors a Twitch, una de les plataformes de streaming dedicada als jocs més concorregudes al món. De fet, en aquesta plataforma acumula més de 17 milions de visites totals.

Com passa en moltes ocasions amb els diners arriben els problemes...
 


Un vídeo que ha posat novament el nostre país al focus de mitjans de comunicació del país veí i usuaris de les xarxes socials, a parts iguals. Cal recordar que ara fa un temps ja va succeir una cosa similar quan van aterrar al país youtubers com Willyrex o Vegetta777. Precisament, aquells que ja van fer el viatge cap al Principat ara fa un temps també s'han pronunciat en favor de la decisió del malagueny.
 

 

 


Una polèmica que va obligar a pronunciar-se novament al seu protagonista.
 


Tot i això, l'allau de crítiques va ser més notori que no pas les lloances o els missatges de suport.
 

 


Més enllà de la decisió i els seus motius -qüestionables o no-, aquest debat que podria allargar-se hores i hores hi ha una pregunta que em ronda i amb cada notícia d'aquesta índole s'aferra més al meu cap. I sí aquest èxode de youtubers, influencers i gent de l'esport entreteniment comença a ser una tònica tan habitual i normalitzada que acaba generant un conflicte d'estat entre Andorra i els seus països veïns?

Un article de Joel Romero, periodista a RTVA

Comparteix: