El BAXI Manresa de Joan Peñarroya assalta la Bombonera (77-82)

El MoraBanc ha sumat la primera derrota de la temporada a ca

El MoraBanc ha sumat la primera derrota de la temporada a casa en la quarta jornada de la Lliga Endesa davant el BAXI Manresa en el retorn de Joan Peñarroya a la Bombonera. Els d’Ibon Navarro, desencertats, perduts en defensa, a remolc pràcticament tot el partit, han arribat a perdre de 17 a l’inici de l’últim quart (49-66). La derrota del conjunt andorrà deixa estèril l'actuació de Dylan Ennis que amb 36 punts per un 48 de valoració ha aconseguit un nou topall en la història del MoraBanc.

Després de vuit temporades entrenant a l'equip del Principat, Joan Peñarroya ha tornat aquest dissabte a la Bombonera amb el BAXI Manresa i ho ha fet per sumar la segona victòria de la temporada. Després d'estrenar el curs guanyant en la pista del Movistar Estudiantes, l'equip del Bages s'ha convertit en el primer que ha estat capaç d'assaltar el recinte andorrà.

El BAXI Manresa ha arribat a Andorra disposat a donar guerra i això és el que s’ha vist des del salt inicial. En el primer quart, controlant el rebot defensiu i encertats en el triple (3/7), el MoraBanc ha portat la iniciativa però sense escapar-se en el marcador (19-15). Passats els minuts, el conjunt del Bages s'ha anat trobant més a gust a pista. Travant el partit, controlant el rebot i corrent al contraatac, el BAXI Manresa s’ha crescut davant un MoraBanc Andorra desencertat i incapaç de trencar la teranyina manresana (32-36). Al descans, l’equip del Principat ha marxat al vestidor dins de partit però conscient que calia millorar moltes coses si volia seguir sumant per victòries els partits a casa (34-38).

A la represa s’esperava una reacció del MoraBanc però qui ha seguit controlant el joc i ampliant encara més les diferències ha estat un sorprenent BAXI Manresa que s’ha fet amo i senyor del partit davant un conjunt andorrà absolutament bloquejat en atac, sense trobar bones opcions de tir i donant moltes facilitats en defensa. 49-59 al final del tercer quart. Les sensacions eren molt pitjors del que mostrava el marcador però en un tres i no res, a l’inici de l’últim quart, els deu punts de diferència s’han convertit en disset (49-66). L’equip d’Ibon Navarro, precipitat i ansiós en atac producte del resultat, vivia d’accions individuals per agafar-se com podia al partit i de fet, empès per una Bombonera que no ha deixat de creure, el MoraBanc, a la desesperada, s’ha arribat a posar a quatre punts (72-76) i pilota però l’atac andorrà ha acabat amb una nova precipitació. Donant la cara fins el darrer segon, el MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la primera i merescuda derrota de la temporada a casa (77-82) en un dels partits més emotius en la carrera de Joan Peñarroya. El tècnic de Terrassa ha tornat a trepitjar la Bombonera per enfrontar-se al seu exequip, el mateix que ha dirigit les últimes vuit temporades des de la LEB Plata a l’ACB disputant Copa, Playoff i Eurocup. Amb homenatge inclòs per part del conjunt andorrà abans de l’inici del partit, aquest dissabte la Bombonera ha ovacionat a un dels millors entrenadors de la història de l’entitat.

El MoraBanc Andorra disputarà aquest proper dimarts, a partir de les 19h, el partit corresponent a la tercera jornada de l’Eurocup contra l’Estrella Roja en una pista amb molta història, el vell Pionir de Belgrad. El partit el podreu seguir en directe per AndorraTV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino

Imatge: MoraBanc Andorra