La Bombonera marca el camí cap als play-off (78-65)

El MoraBanc Andorra segueix donant passos cap als

El MoraBanc Andorra segueix donant passos cap als play-off després de sumar la setzena victòria de la temporada (16-12), sisena consecutiva a casa, derrotant al Movistar Estudiantes. Els de Joan Peñarroya han estat capaços de trencar el partit en el segon quart (27-7). Destacar l'actuació d'Andrew Albicy, MVP del partit amb 11 punts, 9 assistències, 25 de valoració. Landing Sanè màxim anotador amb 15 punts.

Després de fer història a la Lliga Endesa sumant set victòries consecutives, el MoraBanc Andorra havia entrat en una dinàmica perillosa amb tres derrotes, les tres fora de casa (Las Palmas, Vitòria i Burgos), en els últims quatre partits. Per sort la Bombonera és una altra història i a casa l'equip del Principat aquest diumenge ha tornat a recuperar la seva identitat.

No era fàcil. El rival, el Movistar Estudiantes, arribava amb la moral pels núvols després de quatre victòries consecutives i amb un Sylven Landesberg, màxim anotador de la competició, en estat de gràcia. El conjunt madrileny ha entrat millor en el partit (5-8) però l'equip de Joan Peñarroya ha reaccionat amb un 10-0 de parcial (15-8). Els andorrans, després d'agafar els primers avantatges en el marcador, han vist com els rebots ofensius dels de Salva Maldonado (6 en el primer quart) han donat vida al conjunt estudiantil en els primers deu minuts (20-19). Però els dubtes que ha pogut generar l'equip del Principat s'han dissipat de cop en el segon quart. Amb una gran defensa i obrint el pot de les essències en atac, el MoraBanc ha escombrat i destrossat als de Salva Maldonado amb un 27-7 de parcial. Al descans 47-26.

Els 21 punts al descans s'han convertit en 25 (51-26) a l'inici de la segona part, la màxima diferència en tot el partit, davant un Movistar Estudiantes que ha seguit perdut, sense idees i sense un referent clar en la pista. Un sorprenent Dago Peña ha assumit el rol de protagonista del conjunt madrileny anotant 12 punts en el tercer quart. No obstant, el MoraBanc Andorra ha seguit mantenint les diferències en el marcador (66-43). En els últims deu minuts, tot decidit, el quadre estudiantil ha pogut maquillar el marcador amb un 12-22 de parcial gràcies als 15 punts d'un desaparegut Sylven Landesberg que avui s'ha quedat fora del cinc inicial a pocs minuts de l'inici del partit a causa d'una urgència fisiològica (78-65).

A sis jornades per al final de la fase regular, el MoraBanc Andorra jugarà diumenge que ve a la pista del RETAbet Bilbao (12:30h) en directe per Ràdio Nacional i Andorradifusio.ad

Imatge: MoraBanc Andorra