Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

La selecció femenina es guanya la plaça per al Campionat del món de bàsquet 3x3

www.andorradifusio.ad

Andorra tornarà a tenir presència en un Campionat del món de bàsquet 3x3. Serà al juny a Manila i s'ha guanyat la plaça la selecció femenina. La federació ja busca recursos econòmics per participar-hi.

Molts països han començat a desenvolupar el 3x3 des que se sap que al 2020 serà modalitat olímpica. Més competència, però Andorra encara pot presumir d'estar en els grans tornejos. Vint equips participants a les Filipines. Les noies hi han entrat com a desenes del rànquing i els nois s'han quedat a les portes. Recompensa al treball que es fa en una disciplina emergent. El director tècnic de la federació, Jaume Tomàs, considera que "és la culminació de moltes hores de dedicació" i de ser "molt actius".

La classificació ja s'ha assolit. Ara toca reunir el pressupost per afrontar un desplaçament llarg. "Si ens hem guanyat el dret en l'àmbit esportiu hem d'apurar totes les opcions per anar-hi, però hem d'agafar la calculadora i filar prim. No per anar allà deixarem de fer altres coses", adverteix Tomàs.

A banda del Mundial, l'any vinent també compta amb cites de pes en el 3x3, en les quals Andorra vol aparèixer. Hi ha Jocs del Mediterrani i classificatòries europees, en especial el torneig d'Escaldes.

Informa: David Domingo
Imatges: Cristina Jubete

Comparteix: