Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

L'èxit de l'Andorra Skimo anima els organitzadors a afegir una cursa de muntanya l'estiu del 2019

www.andorradifusio.ad

L'Skimo 6 d´esquí de muntanya enfila el compte enrere per a una tercera edició que reunirà gairebé 650 participants i que tindrà l´Skimo 10 com a gran novetat. Els organitzadors han anunciat que el 2019 s´hi afegirà una cursa d´estiu, amb els mateixos recorreguts.

Les inscripcions per a la tercera edició de la coneguda com Travessa dels refugis es van esgotar en poc més de vuit hores i s´ha passat de 450 a gairebé 650 participants, repartits en equips de dos o tres membres. L´èxit de la proposta ha desbordat els organitzadors i més de 200 persones s´han quedat en llista d´espera. El director de l'Andorra Skimo, Gerard Riart, ha explicat que hi ha un total de 270 equips participants. 141 equips formats per 319 persones participaran a l'Skimo 6 i 133 equips formats per 305 persones, a l'Skimo 10. Assegura que "cada any estem augmentant en 22 persones i ens hem convertit en la cursa d'esquí de muntanya amb més participants dels Pirineus".

Es manté l´Skimo 6, dissabte 24 de febrer, i la gran novetat enguany serà l´Skimo 10, amb una segona etapa de 40 quilòmetres diumenge 25 de febrer, que sortirà de Grau Roig i arribarà a Ordino, enllaçant els refugis de Siscaró, Coms de Jan, Sorteny i Rialb. El director de cursa, Joan Turné, és conscient que hi pot haver algun abandonament "però la gent és lluitadora i sorprèn". De fet, afirma que en l'Skimo 6 n'han tingut molt pocs. El corredor de La Sportiva, Pere Rullan, qualifica la segona cursa "d'un pas més en aquesta prova". Creu que "serà més dur que l'any passat" i recomana els corredors que participen a les dues etapes "sortir vius de la primera perquè sinó la segona la patiran molt".

L´èxit de la proposta ha animat els organitzadors a una nova aposta, prevista per a la tardor de 2019, una cursa de muntanya amb idèntic recorregut.

Informa: Joan López
Imatge: Anna Romagosa
:

Comparteix: