El MoraBanc Andorra blinda la Bombonera a Europa (95-87)

L’equip del Principat ha sumat aquest dimecres la tercera victòria de la temporada a l’Eurocup (3-3), totes tres de local, després de superar al Galatasaray en un partit que s’ha decidit a la pròrroga (18-10). L’MVP Moussa Diagné amb 20 punts, 8 rebots, 27 de valoració en 27 minuts. A quatre jornades per al final de la primera fase el MoraBanc ocupa la tercera posició del seu grup.

Sense massa dies per gaudir i assaborir la històrica victòria del passat diumenge a la pista del Reial Madrid, el MoraBanc Andorra s'ha tornat a posar mans a la feina canviant el xip i la competició i ho ha fet sumant una valuosa victòria en el tram decisiu de l'Eurocup camí del TOP16 quan queden quatre partits per finalitzar la primera fase.

Conscients de la transcendència del partit i de la importància de no deixar escapar cap partit a casa, el MoraBanc Andorra ha sortit d'inici a ofegar al Galatasaray i amb un bona activitat ofensiva (4/6 en triples). Disputats els primers cinc minuts els d’Ibon Navarro ja guanyaven de sis punts (15-9), una diferència que ha arribat a ser d'onze punts (23-12). Això si, quan millor estava jugant l'equip tricolor, un 3-7 de parcial ha deixat el definitiu 26-19 al final del primer quart. Un temps de descans que s’ha allargat més del compte, més de 20 minuts, degut a una fallada en un dels ordinadors de la taula d'anotació. A la represa, i amb esglai inclòs d'Oliver Stevic després de rebre un fort cop a la mandíbula, el Galatasaray s'ha fet l'amo del partit des de la defensa provocant moltes pèrdues andorranes. Els turcs, vivint de les seves individualitats amb Tai Webster (18 punts), Aaron Harrison (19 punts) i Nigel Hayes (20 punts), s'han acostat al marcador (39-35) però un 7-2 de parcial en els últims minuts ha permès al MoraBanc Andorra anar-se al descans amb un 46-37.

La sortida dels vestuaris ha estat marcada pel 5-14 de parcial del Galatasaray que ha deixat en res el treball fet pel MoraBanc en tota la primera meitat (51-51). El tercer quart ha acabat amb un ajustat 59-58. Una igualtat que ha seguit al llarg de l'últim quart amb un Galatasaray que ha fet molt de mal en el rebot ofensiu (21 en total) però l'encert de Vitali (8 punts) o John Shurna (11 punts) en aquest tram de partit ha deixat un esperançador 77-74 a pocs segons del final, però un nou rebot ofensiu dels turcs després de tir lliure sobre la botzina ha enviat el partit a la pròrroga (77-77). En el temps extra el MoraBanc Andorra, amb un gran Albicy (18 punts), Jelinek (17 punts) o Dylan Ennis (12 punts), s'ha refet magníficament (18-10) i ha acabat sumant la tercera victòria de la temporada a l'Eurocup, sense donar la volta al bàsquet average, que el deixa tercer classificat del seu grup a quatre jornades per al final de la primera fase (95-87).

Després de superar al Reial Madrid i Galatasaray amb pocs dies de diferència, ara el MoraBanc Andorra es prepara per rebre al Baskonia. L'equip de Pedro Martínez, nou líder de la Lliga Endesa, visitarà aquest diumenge la Bombonera (17h) en el partit corresponent a la vuitena jornada ACB en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Els capdavanters del grup flaquegen

La sisena jornada de l'Eurocup es va completar amb dos resultats sorpresa al grup A. Els dos colíders van perdre. L'Estrella Roja de Belgrad, a la pista del Ratiopharm Ulm, per 95 a 80. Els alemanys sumen tres victòries i tres derrotes, igual que el MoraBanc.

L'altre colíder, el Mònaco, va perdre a casa contra el cuer, el Germani Brescia, per 80 a 86. Els italians seran el proper rival del MoraBanc, dimecres vinent a Itàlia.

Informa: Òscar Merino/Joan López