El MoraBanc Andorra, amb un immens Albicy, comença l'any i el Top16 amb bon peu (81-87)

L'equip del Principat ha debutat aquest dimecres al Top16 de l'Eurocup per primera vegada en la seva història i ho ha fet amb una meritòria i important victòria a la pista del Cedevita Zagreb (81-87). El partit s'ha decidit a pocs segons del final gràcies a un 0-6 de parcial després que el MoraBanc desaprofités els catorze punts d’avantatge (59-73) amb els quals afrontava l’últim quart. Estel·lar Andrew Albicy amb 22 punts (6/8 en triples), 5 rebots, 8 assistències, 37 de valoració en els 28 minuts que el base francès ha estat a pista.

L'equip d'Ibon Navarro ha començat amb bon peu aquest 2019. Després de tancar l'any amb una victòria en lliga davant del Movistar Estudiantes, el conjunt tricolor ha estrenat el nou any guanyant a Croàcia. Sabent que el Top16 de l'Eurocup és un tram de competició especialment curt al millor de sis partits, la victòria d'aquest dimecres fora de casa pot valer el seu pes en or.

L'inici del partit ha estat marcat per l’alternança en el marcador però el MoraBanc ha estat el primer en agafar les regnes (14-18) arribant a tenir una màxima de set punts (14-21) però l’entrenada de Jacob Pullen ha canviat la tendència. Amb un 9-4 de parcial i amb cinc punts de l’ex base blaugrana el Cedevita ha empatat el partit (25-25). Al final, una esmaixada de Rafa Luz ha deixat el definitiu 25-27. L’inici del segon quart ha seguit tenint color local (34-28) fins que Pullen s’ha vist obligat a marxar a la banqueta amb la tercera falta personal, un moment que Albicy ha aprofitat per començar el seu particular show amb dos triples consecutius que han fet ressuscitar l’equip (34-34). El MoraBanc Andorra, més còmode a pista, ha tancat el segon quart amb un 6-15 de parcial que li ha permès marxar als vestidors amb una renda de nou punts (40-49).

Després de sortir de vestidors l’equip del Principat semblava que posava la directe ampliant les diferències fins als onze punts (40-51) però tot seguit han permès al Cedevita tornar a entrar en partit amb un 9-0 de parcial (49-51). Ha estat aleshores quan ha arribat l’explosió d’Andrew Albicy que amb onze punts anotats en el tercer quart (3/3 en triples), s’ha posat l’equip a la seva esquena i l’ha conduït a la màxima diferència del partit (53-69). El tercer quart ha finalitzat amb un 59-73. De fet, el MoraBanc s’ha adjudicat els primers tres quarts però l’últim, amb un 22-8 de sortida, ha estat a punt de costar-li molt car després de desaprofitar un avantatge de setze punts (81-81). L’aparició final de Dylan Ennis (15 punts), Shurna (15 punts) o Moussa Diagné (8 punts) també ha estat clau per tancar el partit (81-87). La notícia negativa l’ha protagonitzat David Jelinek que en l’últim quart s’ha vist obligat a abandonar la pista per problemes al genoll esquerre. Aquest dijous se li realitzaran més proves per conèixer l’abast de la lesió. El debut de Jerome Jordan haurà d’esperar.

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar aquest diumenge a la pista del Monbus Obradoiro (18h) en el partit corresponent a la 15a jornada de la Lliga Endesa en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad