El MoraBanc Andorra, inspirat en atac, s’estrena a l’Eurocup (110-91)

Els del Principat han sumat la primera victòria de la temporada a Europa en la segona jornada, estrena de l'equip a casa, derrotant 110-91 al Brescia Leonessa. Es tracta de l'anotació més alta en la història del conjunt andorrà en l'èlit del bàsquet. Els 35 punts del MoraBanc en l’últim quart, 79,4% d'encert en tirs de dos en tot el partit, ha estat clau per tenir un final plàcid. Reggie Upshaw, MVP amb 29 punts, 30 de valoració.

El MoraBanc Andorra era conscient que necessitava la victòria per evitar començar la primera fase de l’Eurocup remant contracorrent i amb més nervis dels necessaris. Després de la derrota inicial a Istanbul, i abans de visitar  el proper dimarts l’exigent pista d’un històric com l’Estrella Roja, l’equip tricolor havia de fer els deures, s’havia de fer fort a casa per no deixar escapar la primera victòria de local, i així ha estat.

La posada en escena dels jugadors d’Ibon Navarro ha estat impecable. Agressius en defensa i corrent al contraatac l’equip del Principat ha començat amb un 7-0 de sortida. El Brescia, que ha trigat tres minuts en anotar la primera cistella (7-2), s’ha anat refent arribant al final del primer quart amb un ajustat 23-19. Els italians, més encertats en el triple, han aprofitat els errors locals en defensa per seguir fent mal en el segon quart (27-30). El MoraBanc, incòmode a pista davant la zona rival i sense poder córrer, ha seguit a remolc. Un 5-1 de parcial en els darrers instants gràcies a l’aportació de Reggie Upshaw i a la feina de l’equip en la lluita pel rebot, ha deixat un 47-43 al descans.

La segona meitat ha seguit la mateixa dinàmica. La igualtat entre andorrans e italians, desesperats tots per les decisions arbitrals, era un fet (67-73). Però quan semblava que el partit s’acabaria decidint novament en un cara a creu, l’equip d’Ibon Navarro ha explotat anotant tot el que no havia anotat fins aleshores. Un parcial de 35-24 en l’últim quart amb 4/8 en triples ha permès un final plàcid (110-91).

El proper partit del MoraBanc Andorra, corresponent a la tercera jornada de la Lliga Endesa, es disputarà aquest dissabte (18:15h), a casa, davant el BAXI Manresa. L’enfrontament, en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad, suposarà el retorn de Joan Peñarroya a la Bombonera.