El MoraBanc Andorra perd la primera batalla, no la guerra (102-97)

El MoraBanc Andorra està obligat a remuntar el vol després de perdre el primer partit de les semifinals de l’Eurocup (al millor de tres) a la pista de l’ALBA Berlin (102-97). Malgrat fer una primera meitat per a oblidar (59-43) arribant a perdre d’una vintena de punts en el tercer quart (75-56), l’equip del Principat ha estat capaç de col·locar-se a dos punts (99-97) en l’últim minut. Al final, detalls, un rebot, i el tirs lliures fallats (16 de 23), han privat el MoraBanc de donar la campanada. Andrew Albicy i Miki Vitali els millors dels andorrans amb 18 de valoració. David Jelinek màxim anotador amb 16 punts. Peyton Siva, base de l'ALBA, MVP amb 18 punts, 32 de valoració.

Amb la derrota a Alemanya en el primer duel de les semifinals de l’Eurocup, el MoraBanc està obligat a guanyar aquest divendres per forçar un tercer partit de desempat  i seguir amb opcions de classificar-se per a la gran final europea. De cara al segon enfrontament de la sèrie, l’equip del Principat espera seguir fent de la Bombonera la pista inexpugnable que està sent aquesta temporada a Europa on ha sumat per victòries (9/9) tots els partits que ha disputat.

Al MoraBanc li ha costat entrar en el partit. De fet, no ho ha fet fins entrada la segona meitat. L’ALBA Berlín, aprofitant les pilotes perdudes dels andorrans, obligava a Ibon Navarro a demanar ràpid el primer temps mort (13-7). Els alemanys, fent mal en el rebot amb Dennis Clifford més els punts de Giedraitis, donaven el primer avís (24-14) però el MoraBanc reaccionava amb un 0-5 de parcial (24-19) gràcies als punts de Moussa Diagné o Dylan Ennis. 29-21 al final del primer quart. Si l’equip tricolor volia tenir alguna opció de victòria, està clar que tot passava per la defensa i a l’inici del segon quart, corrent al contraatac, els del Principat han pogut escorçar les diferències (31-27). Els alemanys, però, seleccionant molt bé els seus tirs i jugant molt còmodes avisaven per segona vegada (45-30). El MoraBanc, contra les cordes, s’agafava al partit com podia amb els punts de Jerome Jordan i els triples d’Albicy i Miki Vitali (52-38). Al descans, 59-43.

En la segona meitat, el MoraBanc Andorra, a remolc, no perdia la cara al partit malgrat fallar massa tirs lliures. L’intercanvi de cops en el tercer quart servia de poc davant d’un ALBA exageradament encertat en el llançament. L’equip d’Aito Garcia Reneses acabava amb un 67% d’encert en tirs de dos (29/43), 50% en triples (11/22) i 91% en tirs lliures (11/12). Al final del tercer període el MoraBanc no perdia l’esperança (87-73). I la reacció andorrana s’acabava de confirmar en l’últim quart. Amb caràcter i fe a parts iguals, el conjunt dels Pirineus li ha anat guanyant terreny a l’ALBA fins al punt que, a menys d’un minut per al final, s’ha col·locat a només dos punts de diferència (99-97) després d’un triple a tauler de Miki Vitali. Al final, detalls, han privat el MoraBanc de tornar a casa vuit dies després amb una sonora victòria (102-97).

Sense temps per descansar, el MoraBanc Andorra es prepara per disputar aquest divendres (20:15h) a la Bombonera el segon partit de les semifinals de l’Eurocup en directe per Andorra TV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino/Joan López
Imatge: MoraBanc Andorra/Eurocup