El MoraBanc Andorra s’acomiada d’una històrica Eurocup (81-87)

L’equip del Principat no ha pogut superar la barrera de les

L’equip del Principat no ha pogut superar la barrera de les semifinals de l’Eurocup després de perdre també aquest divendres el segon partit davant l’ALBA Berlin (81-87). Les 19 pèrdues i els 11 tirs lliures fallats (24/35) han marcat el destí d’un MoraBanc que, perdent de setze punts en l’últim quart (65-81), ha cregut en el miracle gràcies a tres triples consecutius d’Albicy (81-83). El base francès, màxim anotador dels andorrans amb 20 punts. Jerome Jordan, MVP del partit amb 17 punts, 7 rebots, 23 de valoració.

Superant amb escreix les expectatives marcades d'inici, el MoraBanc Andorra s’ha quedat a les portes de la final de l’Eurocup. Després de perdre el primer partit disputat a Berlin (102-97), en aquest segon l’equip tricolor volia aprofitar el factor Bombonera per empatar l’eliminatòria i forçar un tercer partit de desempat. Al final, l’única derrota dels andorrans a casa en tota la competició (9/10), els ha deixat sense el premi de disputar la gran final.

El MoraBanc ha començat controlant el partit (7-4), encertat inicialment des del triple (12-9), i amb una aportació ofensiva molt repartida. Això si, l’ALBA Berlin poc a poc s’ha anat fent l’amo del partit. Jugant al seu ritme, amb un gran Luke Sikma, els d’Aito Garcia Reneses començaven a marcar el seu territori (15-21) però un 8-3 de parcial deixava un ajustat 23-25 al final del primer quart. El MoraBanc, patint novament des del tir lliure, veia com l’ALBA obria un forat perillós a mitjans del segon quart (33-46) però, malgrat jugar sense xarxa, l’equip d’Ibon Navarro revifava gràcies als punts de Jerome Jordan i Andrew Albicy. Els del Principat arribaven vius al descans (42-51).

En la segona meitat, el MoraBanc, decidit a apurar les seves opcions, sortia en tromba. Des de la defensa, amb una gran Rafa Luz, els andorrans afrontaven el seu moment gràcies a un 12-2 de parcial (54-53) però males decisions en atac, pilotes perdudes, i l’encert d’un excels Peyton Siva (21 punts) deixava un 62-73 a deu minuts per al final. En l’últim quart, el MoraBanc, fent la goma constantment, veia com l’ALBA Berlin deixava el partit pràcticament sentenciat (65-81) però l’aparició estel·lar d’Andrew Albicy amb tres triples consecutius permetia tornar a creure en el miracle (81-83). Al final, com ja succeís dimarts a Berlin, les pilotes perdudes, els rebots i els errors en el tir lliure (24/35) han acabat amb el somni europeu del MoraBanc (81-87) davant d’un rival clarament superior. Amb aquesta derrota l’equip del Principat posa punt final a una Eurocup impossible d’oblidar.

A partir d’ara el MoraBanc s’haurà de centrar únicament en la Lliga Endesa començant pel partit d’aquest diumenge (17h), corresponent a la 24a jornada ACB, davant l’Herbalife Gran Canària de Pedro Martínez. El partit es podrà seguir en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.