El MoraBanc Andorra torna de Màlaga derrotat i indignat (87-86)

L'equip del Principat, que ha arribat a guanyar de 19 pu

L'equip del Principat, que ha arribat a guanyar de 19 punts (42-61) en el tercer quart, ha vist com errors propis però també arbitrals l'han deixat sense opcions de sumar una victòria que li hagués donat matemàticament la sisena posició. L'Unicaja ha reaccionat en els últims quinze minuts amb un 44-25 de parcial. Andrew Albicy el millor dels andorrans amb 15 punts, 7 assistències i un 21 de valoració.

Després d'assegurar la seva presència en els play-off, al MoraBanc Andorra se li ha complicat la possibilitat d'acabar sisè la fase regular després de perdre aquest dissabte a la pista de l'Unicaja. L'equip del Principat, això si, ha pogut salvar el bàsquet 'average' que pot ser crucial en l'última jornada. Els de Joan Peñarroya, depenent d'altres resultats, encara podrien acabar sisens o cinquens classificats.

Al Martín Carpena el MoraBanc Andorra ha començat el partit inspirat en atac i un 5/9 en triples han posat la por al cos al conjunt andalús (19-26) gràcies a un gran Jaka Blazic (11 punts). L'Unicaja, per la seva banda, vivia de Jeff Brooks (10 punts). L'americà ha estat l'encarregat de mantenir vius als seus al final del primer quart (21-26). Amb el pas dels minuts el MoraBanc Andorra ha seguit dominant el joc a plaer (27-36) davant un Unicaja sense idees, perdut i absolutament bloquejat. Al descans els vuit punts de diferència no feien justícia al joc i a les bones sensacions del conjunt tricolor (40-48).

Després del pas pels vestuaris, els jugadors de Joan Peñarroya han sortit decidits a trencar el partit i un parcial de 2-13 ha provocat els primers xiulets en el Martín Carpena amb un +19 per als visitants (42-61). La màxima en tot el partit. Però a partir de llavors, malgrat tenir a l'Unicaja contra les cordes, una zona de Joan Plaza ho ha canviat tot. L'equip malagueny ha estat capaç de col·lapsar per complet l'atac del MoraBanc Andorra i entrar en partit amb un 16-7 de parcial que ha deixat un 59-68 al final del tercer quart. Els nou punts de diferència encara cridaven a l'optimisme però la reacció local ha seguit de la mà d'un imparable Sasu Salin (26 punts) i d'un criteri arbitral molt més permissiu amb el conjunt andalús (17 a 27 faltes personals). Mentrestant, els homes de Joan Peñarroya, desapareguts (83-75), encara han estat capaços de tornar a partit empesos per un gran Andrew Albicy que ha posat l'empat a 86. Finalment, errors propis permetent rebots ofensius de l'Unicaja i decisions arbitrals injustificables, han impedit al MoraBanc tornar a Andorra amb una victòria que li hagués donat una històrica sisena plaça (87-86).

El MoraBanc Andorra tancarà la fase regular jugant dijous que ve (20.30 hores) a casa, davant el València Basket, en directe per Ràdio Nacional i Andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino
Imatge: MoraBanc Andorra