El MoraBanc torna a fer història i es classifica per a les semifinals de l'Eurocup en un partit d'infart (80-82)

El MoraBanc Andorra ha assolit les semifinals de l’Eurocup per primera vegada en la seva història després de guanyar aquest dimecres el tercer partit de desempat dels quarts de final a la pista de l’ASVEL Villeurbanne (80-82). El partit, decidit des del tir lliure, ha acabat amb un triple final d’Slaughter que hagués eliminat als andorrans. David Jelinek el millor del MoraBanc amb 13 punts, 15 de valoració.

Caixa o faixa. L’equip d’Ibon Navarro, que no volia despertar del somni europeu, ens ha deixat un altre partit per a la història. Després de caure per la mínima en el primer enfrontament de quarts de final (79-75) i igualar la sèrie en el segon (98-79), en el tercer i definitiu partit disputat a l’Astroballe de Lió, el MoraBanc s’ha classificat per a les semifinals per primera vegada en la seva història i seguirà passejant el nom d’Andorra per Europa. L’Alba Berlín d'Aíto Garcia Reneses, proper rival dels andorrans, és l’últim escull en el camí cap a la gran final.

I això que el MoraBanc Andorra començava el partit a remolc després d’un 8-0 de sortida. La primera cistella de l’equip tricolor, molt espès en els primers minuts, arribava gràcies a un triple de John Shurna (8-3). La situació andorrana encara empitjoraria més amb un 20-9. Els francesos aconseguien la màxima diferencia fent mal dins de la zona amb els punts de Miro Bilan (19) més l’aportació de David Lighty (16 punts). Ibon Navarro, movent constantment la banqueta, donava amb la tecla fent entrar a Jerome Jordan. El jamaicà, amb 10 punts en el primer quart, aguantava el MoraBanc dins del partit. Un 2-10 de parcial deixava un ajustat 22-19 al final dels primers deu minuts. A l’inici del segon quart el MoraBanc Andorra seguia ampliant les diferències gràcies a un 0-8 de sortida (22-27). Capgirant la tendència del partit com si d’un mitjó es tractés, el MoraBanc, controlant el marcador en tot el segon període (17-29 de parcial), arribava al descans amb una màxima de nou punts (39-48) gràcies a una cistella final de Dylan Ennis (14 punts).

Però en la segona meitat es tornaria a repetir el mateix guió del primer quart i del primer partit de l’eliminatòria. El MoraBanc, ensopegant amb la mateixa pedra, donava oxígen als francesos amb un 7-0 de sortida (46-48). A partir d’aleshores, amb un marcador ajustat, l'equip del Principat ha passat a viure de l’encert exterior de David Jelinek (13 punts) i Reggie Upshaw Júnior (14 punts) que deixava un 61-67 a deu minuts per al final. En l’últim quart, un nou 7-0 de sortida tornava a complicar les coses (68-67) en un Astroballe que, malgrat fer la seva feina, en cap moment va arribar a condicionar les aspiracions d’un MoraBanc Andorra que, en un final d’infart, des del tir lliure, sabent sofrir, va ser capaç de tancar una victòria històrica que el classifica per primera vegada per a les semifinals de l’Eurocup. I això que Slaughter, davant d’una gran defensa de Reggie Júnior, fallava el triple final que hagués despertat als andorrans del somni europeu (80-82).

El MoraBanc Andorra, abans de viatjar a Berlín, disputarà aquest dissabte a la pista del San Pablo Burgos (20:30h) el partit corresponent a la 23a jornada de la Lliga Endesa en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino/Joel Romero
Imatge: MoraBanc Andorra/Eurocup