Als play-off amb la cinquena marxa (87-69)

El MoraBanc Andorra tanca una fase regular històrica, sisè classificat, després de sumar la dinovena victòria de la temporada (19-15) derrotant al València Basket a la Bombonera. Recital d'Andrew Albicy, MVP del partit amb 17p 9a 27V. El conjunt tricolor, amb plaça garantida a l'Eurocup, disputarà els quarts de final del play-off contra el Barça Lassa.

L'equip de Joan Peñarroya afrontava l'última jornada de la fase regular amb una sèrie d'opcions que el podien fer ballar del cinquè al vuitè lloc de la classificació. Finalment, la victòria del MoraBanc més la derrota de l'Unicaja a la pista del Divina Joventut, ha fet que el conjunt andorrà hagi acabat en sisè lloc. La millor classificació en la seva història.

El partit ha començat amb un MoraBanc Andorra excessivament tensionat, bloquejat en atac, conscient del que hi havia en joc. Els de Joan Peñarroya han trigat més de tres minuts en anotar la primera cistella (2-4) davant un València que ha portat la batuta del partit en el primer quart (16-20). En el segon però la pel·lícula ha canviat de forma radical. Des del triple i apretant l'equip en defensa, el MoraBanc s'ha alliberat amb un 17-2 de parcial que ha deixat una màxima de +11 (33-22). 43-32 al descans.

En la segona meitat el MoraBanc Andorra ha seguit marcant diferències (58-37), dominant des del triple (15/30), malgrat que el València ha aconseguit bloquejar als locals amb una zona que ha propiciat que l'equip de Txus Vidorreta hagi reduït la diferència al final del tercer quart (65-53). En els últims minuts l'equip del Principat ha sabut aguantar els impulsos valencians (72-60) per acabar guanyant amb comoditat (87-69) i tancar una fase regular històrica abans d'afrontar els quarts de final del playoff amb la cinquena marxa posada i plens de confiança.

El MoraBanc Andorra començarà els playoff, primer partit dels quarts de final, el proper diumenge a la pista del Barça Lassa (20:45h) en directe per Ràdio Nacional i Andorradifusio.ad.