Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

"L'allau d'Arinsal" guanya el Pirene d'audiovisual

www.andorradifusio.ad

Ràdio i Televisió d'Andorra està d'enhorabona. El documental "L’allau d’Arinsal”, dirigit per Anna Pifarré, realitzat per Ignasi Llobet, i produït per Eva Pons, RTVA i el CENMA, s´ha emportat part del premi de Pirene d´audiovisual per un treball que recull les vivències, la gestió i l´aprenentatge de l´allau que el 1996 va arrasar part del poble d´Arinsal afectat per la canal de les Fonts.

Imatges devastadores d´una allau mai vistes, testimonis que van viure les hores més tenses i especialistes que expliquen amb rigor científic l’impacte que va causar l’allau d’Arinsal del 1996. Un documental que l´any passat es va emetre per Ràdio i Televisió d´Andorra dirigit per Anna Pifarré i realitzat per Ignasi Llobet i produït per Eva Pons, RTVA i el Centre de la Neu i la Muntanya.

"L'execució que han fet de la idea que els vam passar ha sigut espectacular, amb rigor científic, rigor documental i un caire divulgatiu que sovint és difícil compaginar-ho", assegura el cap d'Àrea de Medi Físic del CENMA, Marc Pons.

El treball ha rebut el premi Pirene de reportatge de premsa audiovisual ex aequo amb ´Ella, la vall´ un relat sobre la vall d´Aguilar dirigit per Albert Cristòfol i Albert Galindo, que parla de les zones de muntanya amb pocs habitants des d´un punt de vista femení. "Hi ha molts pobles deshabitats, molt poca gent vivint-hi. Volíem retratar quin és el modus vivendi possible avui en dia en un lloc com les valls d'Aguilar i projectar quin pot ser el tipus d'activitat econòmica que s'hi faci", explica el codirector Albert Galindo.

En l´apartat escrit el jurat ha decidit premiar per unanimitat el dossier “Pobles buits” (revista Cadí-Pedraforca) coordinat per Carles Pont on parla de la pervivència dels pobles petits de muntanya.

En la primera edició del premi de temàtica mediambiental, el guardó ha estat per a Mari Ange Lobera per un recull de reportatges que mostren la diversitat i la importància de la natura a Pyrénées Magazine.

En la 22a edició del premi de periodisme interpirinenc s´han presentat 39 treballs, 35 de premsa escrita i 4 audiovisuals de ràdio i televisió.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Rubén Calvo / Sergi Linares
Foto: Govern d'Andorra

Comparteix: