El 2018 s'ha autoritzat gairebé el doble d'obra que l'any anterior

www.andorradifusio.ad

La superfície on s'ha autoritzat construir pràcticament s'ha duplicat durant el 2018. Així ho ha informat el Col·legi d'Arquitectes. Des de la patronal de la construcció s'assegura que és un bon senyal però s'ha de ser prudent i veure què és el que s'acaba executant finalment.

Durant el 2018 es van autoritzar 384.081 metres quadrats per construir, xifra que representa un increment del 92% respecte els 199.713 del 2017. L'obra nova, és a dir aquella on es construeix per primer cop, constitueix la majoria del que s'ha donat el vistiplau. També s'ha incrementat la zona on es poden fer treballs d'ampliació, reforma o enderroc. Les xifres són positives per a la degana del Col·legi d'Arquitectes, Zaira Nadal, tot i que afegeix que voldrien que el Govern fixés anualment un límit  a la superfície autoritzada per construir. D'aquesta manera creu  que hi hauria una edificació més equilibrada.

Per la seva banda, l'ACODA, que agrupa els constructors, creu que les xifres són un bon senyal ja que marquen una tendència positiva. Però també opina que s'ha de ser prudent ja que s'haurà de veure què és el que s'acaba edificant finalment. També alerta que el 2019 les inversions en obres públiques són les més baixes dels darrers temps, fet que pot afectar el sector. L'ACODA afirma que s'hauria d'establir una taula nacional de la construcció on es pugui planificar millor l'obra pública.

Informa: ANA-P. Moliné
Locució: Pere Moliné

Comparteix:

Aquest dijous se celebra la campanya de donació de sang organitzada pels alumnes de l'Escola Andorrana Tiren endavant les cotitzacions dels autònoms en funció dels ingressos