Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

4.000 passatgers menys a l'aeroport de Lleida-Alguaire

www.andorradifusio.ad

L´aeroport de Lleida-Alguaire ha tancat el 2017 amb una disminució del 14% de passatgers respecte de l´any anterior. Aeroports de Catalunya ho atribueix a les condicions meteorològiques de gener, febrer i desembre, que van impedir l´aterratge de vols que transportaven esquiadors.

El 2017 no ha estat un bon any per a l´aeroport lleidatà, que tancava l'exercici amb 4.348 passatgers menys que el 2016. La raó principal del descens s´atribueix als vols d´esquiadors britànics que durant la temporada d´esquí passada, gener i febrer, i l´actual, al desembre, es van desviar a Reus a causa de la boira. També hi ha influït que Setmana Santa de l´any passat fos tard, un fet que va perjudicar el mercat britànic, així com la cancel·lació aquesta temporada dels vols de l´aerolínia israeliana Arkia al·legant raons operatives.

Febrer va ser el mes de més activitat a l´aeroport, superant els 5.800 passatgers, mentre que novembre només va registrar 964. L´operativitat comercial de la instal·lació el 2016 es va basar sobretot en els vols d´hivern per a esquiadors organitzats per la companyia britànica Neilson i Arkia, a més de la connexió que Air Nostrum ofereix tot l´any amb Palma de Mallorca, i que s´amplia a l´estiu amb Menorca i Eivissa. La novetat per a aquesta temporada seran els vols que per primera vegada organitzarà el majorista Quality Travel a partir del 4 de febrer fins al 25 de març, que portaran esquiadors de Suècia.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: