Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Agustí Franch porta la intensitat i les emocions de "Fred" al Teatre de les Fontetes

www.andorradifusio.ad

Secrets de família, l´instint de protecció d´una mare i la recerca de jueus per part de la Gestapo en una Andorra que viu els problemes de portes endins. És part de l'argument de "Fred", una obra que la setmana vinent s'estrena a les Fontetes després de guanyar un premi a la Nit Literària.

L´equip de "Fred" assaja aquests dies a les Fontetes, una obra que ens trasllada als anys 40 i  que ens parla d'una família amb secrets, un fill que és a punt d'arribar i el problema que suposa tenir un grup de jueus amagats a casa. L'actor Joel Pla, que interpreta el personatge d'Antoni, ho descriu com "una mena de dolor i patiment molt contingut perquè no es pot ensenyar".  L'obra "comença amb una intensitat bestial i es manté tota l'estona, cosa que a nivell actoral és difícil", explica I'actriu Irina Robles. 

El director Agustí Franch explica que busquen "que la gent des d'abaix pugi a l'escenari, se senti un personatge de l'obra i que mentre l'estigui veient que pensi què faria en aquell moment". 

El text del director Agustí Franch, que va guanyar el premi de teatre 50è aniversari Crèdit Andorrà, es localitza a la Massana, on hi ha fets documentats que s'hi han inclòs, com "la batuda a l'hostal Palanques", on la direcció s'ha pres una llicència "perquè la Gestapo no anava uniformada i a l'obra sí perquè la gent la indentifiqui".

Cadascun dels actors fa dos personatges. A banda d'Irina Robles i Joel Pla, en el repartimen hi trobem un actor italià, Hettore Colombo, que fa de jueu i oficial de la Gestapo. Per ell "el més interessant és el recorregut emocional" i en destaca també el treball amb les llebgües, ja que "he hagut de guanyar accent andorrà, alemany i polonès".

L'Escena Nacional i Red Nose porten a escena un relat que s'estrena el dia 13 a les Fontetes i es tornarà a representar el 15 i el 20 d'octubre. Més enllà del teatre "Fred" vol tenir presència al cinema, per això s'enregistrarà un 'teaser' gràcies a una subvenció del Govern.

Informa: Rosa Alberch   Imatge: Albert Refart

Comparteix: