Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Així treballa l'ambaixada d'Andorra a Lisboa

www.andorradifusio.ad

Prèviament a la visita de Martí a Costa, el cap de Govern ha visitat l'ambaixada d'Andorra a la capital portuguesa, una delegació que es va obrir el 2005. A més de les tasques representatives i consulars, l'ambaixada té la prioritat d'intensificar els contactes empresarials i donar a conèixer els atractius del país. L'entrada en vigor del CDI l'abril passat ha obert noves perspectives.

L'ambaixada d'Andorra a Lisboa es va obrir al 2005, tot i que les relacions diplomàtiques entre ambdós països es van iniciar al 1994. Actualment, l'ambaixador no resident és Jaume Serra, qui es desplaça al país un cop al mes. Aquest divendres, Antoni Martí ha aprofitat la visita oficial per visitar les instal·lacions de la seu diplomàtica, ubicada a l'emblemàtic edifici de la capital portuguesa.

En el seu dia a dia, la delegació diplomàtica s'encarrega principalment del seguiment de les relacions bilaterals i polítiques en qüestions com ara les educatives, de seguretat social o econòmiques. Aquest últim és un dels àmbits en els quals s'ha treballat més intensament. Amb la signatura del CDI al 2015 i l'entrada en vigor el mes d'abril passat, un dels objectius de l'ambaixada és ara intensificar els contactes empresarials als dos països i donar a conèixer els atractius per invertir a Andorra.

Amb tot, l'ambaixada també treballa per donar a conèixer la cultura del país. Per aquest motiu, organitza dues activitats a l'any amb artistes andorrans. Les tasques consulars són diferents de les obligacions de l'ambaixada. Principalment, s'encarrega de l'assistència a residents portuguesos retornats i d'oferir ajuda als que desitgen treballar al país.


Informa: Ana Alamán

Comparteix: