Uns 1.200 autònoms podran acollir-se a les noves cotitzacions reduïdes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Fins a 1.200 autònoms cotitzaran en els règims reduïts quan s'aprovi la reforma de la llei de la seguretat social. Un altre aspecte destacat és que hauran de cotitzar menys si estan de baixa.

Finalment, l'executiu ha donat resposta a la demanda dels autònoms de cotitzar en funció dels ingressos, assegurant, al mateix temps, la sostenibilitat del sistema.

El Govern ha entrat a tràmit una reforma que preveu que hi hagi diversos trams de cotització. Això farà que augmenti en més d'un miler els que es poden acollir als règims més reduïts. També podran cotitzar menys quan estiguin de baixa.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. explica que "en cas d'invalidesa derivada d'accident no laboral o malaltia comuna, la CASS substituirà l'autònom i pagarà per assimilació la part empresarial. De tal forma que només haurà de cotitzar, en lloc d'un 22%, un 6,5% que seria l'equivalent a la cotització d'un assalariat".

El Govern creu que el cost és assumible. Espot diu que "tindrà un impacte aproximadament d'uns 47.000 euros a la branca general i de 39.000 a la branca de jubilació". "Però si descomptem això i acceptem que hi haurà un petit increment de la recaptació com a conseqüència de la modificació del règim dels autònoms, ens quedarem a zero en l'impacte", afegeix.

També es crea un nou règim de cotització per a joves emprenedors menors de 35 anys per incentivar-los.

Nous trams de cotització

La base de cotització dels autònoms es calcula aplicant un percentatge determinat al salari mensual mitjà dels assalariats. Fins ara, aquest percentatge podia ser del 25% d'aquest sou mig, del 50%, del 75% i del 100%.

Amb el nou projecte es preveuen tres nous trams: dels 62,5%, del 125% i del 137,5% per tal de donar una major equitat al sistema i alhora permetre la sostenibilitat.

Això seria possible perquè s'equilibraria la reducció dels ingressos que suposaria que més persones es puguin acollir als trams més baixos, amb un increment dels diners recaptats per les cotitzacions noves superiors al 100%.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.