Calvó assegura que la subestació elèctrica de l'Aldosa no representa cap perill

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La ministra de Medi Ambient ha deixat clar que la subestació elèctrica de l'Aldosa no representa cap perill per a la salut de les persones. La plataforma Aldosa Veïns, que s´oposa al projecte com està actualment, ha demanat l´empara del raonador del ciutadà.

Sílvia Calvó assegura que els estudis elaborats pel Govern deixen clar que l´ETR de l'Aldosa no suposa cap perill per a la salut i que el lloc escollit és el més idoni. A més, indica que desplaçar la ubicació al bosc de les Paulelles, com vol la plataforma Aldosa Veïns, suposa un sobrecost i un alt impacte ecològic. L'estació, segons la ministra de Medi Ambient, és indispensable per garantir el subministrament a la Massana i Ordino.

Aquestes argumentacions no satisfan els veïns. Tot i especificar que entenen la necessitat de crear una nova subestació elèctrica, Javier Iriarte, com a portaveu de la plataforma, explica que els veïns consideren que la zona de la Gonarda és ecològicament insostenible i suposaria un gran impacte negatiu. A més, consideren desmesurada la dimensió de l´obra.

Els veïns s´han reunit amb el raonador per demanar-li que intervingui perquè el Govern els faci arribar tota la informació del projecte.

Informa: Joan Anton Sarmiento
Imatge: Anna Ginestà/Jordi Seabra/Xavi Fajardo
Locució: Montse Grau

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.