La CASS només pagarà el 33% de les visites directes a l'especialista

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La CASS només reemborsarà el 33% de la visita als pacients que no segueixin la via integrada, és a dir, que es visitin directament amb l'especialista sense passar pel metge referent. Així ho estableix la reforma de la llei de la CASS aprovada avui pel Govern. Precisament els pacients podran escollir metge referent a partir del 17 de setembre, quan entri en vigor del reglament d´accés a l´assistència sanitària.

El Govern ha aprovat els dos pilars de l´esperada reforma sanitària. D´una banda, el reglament d´accés a l´assistència sanitària pública estableix que a partir del 17 de setembre els pacients hauran d'escollir metge referent, figura clau de la reforma.

Serà el metge referent l'encarregat de derivar els pacients a l'especialista. El que s´anomena la via integrada. Si un pacient se salta aquesta via i es visita directament amb l´especialista, se´l penaltizarà amb un copagament més alt.

I aquí arriba el segon canvi legal aprovat avui: la modificació de la llei de la CASS per fixar els nous percentatges de copagament. La CASS continuarà reemborsant el 75% de la visita només dins la via integrada. Si el pacient va directament a l'especialista, la CASS només pagarà el 33% i el 60% de les proves derivades, segons ha indicat la coordinadora de recursos sanitaris, Odile Sarroca. Pel que fa als metges no convencionats, només es reemborsarà el 20%.

D'altra banda, fins setembre del 2019 el metge referent podrà continuar derivant a especialistes estrangers convencionats. També en algun altre cas, com "quan hi ha llistes d'espera de més d'un mes per a visites ordinàries a un especialista o més d'una setmana per a visites prioritàries", diu Sarroca. També es permet la derivació directa "quan es vulgui garantir la lliure elecció si només hi ha un especialista dins d'Andorra".

Cal recordar que els nous percentatges de copagament no s´aplicaran fins que s´aprovi la llei al Consell, potser a final d´any. I que la reforma sanitària manté l´accés directe a les especialitats de ginecologia, oftalmologia i estomatologia.

Informa: Andrés González-Nandín

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.