Els constructors lamenten la suspensió de The Cloud

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La suspensió del projecte de The Cloud ha sorprès el sector de la construcció, que lamenta la decisió, ja que aquesta era una obra que podia donar un nivell alt d'estabilitat a un sector que comença a sortir de la crisi. Segons el gerent d'ACODA, les ofertes presentades per les constructores estaven totes molt ajustades. Ha dit, a més, que les variacions en els pressupostos també responen a una variació del preu del mercat entre el moment en què es va redactar el projecte i el moment del concurs.

Víctor Filloy assegura que qualsevol empresa de la construcció del país amb capacitat suficient volia ser la constructora de The Cloud. No només per tenir feina, sinó sobretot pel prestigi que podia aportar-li.

Per això assegura que les empreses van presentar ofertes molt ajustades al cost real de la infraestructura amb el preu real del mercat. Indica que "és una obra que té molt de ferro i ens els darrers anys aquest material ha pujat un 25%". En aquest sentit creu que "potser el projecte no tenia el preu actualitzat". Parla també de "l'embolcall de vidre, on també hi ha hagut variacions de preu", així com "en la mà d'obra, que també ha pujat de preu".

Assegura, a més, que per a moltes de les empreses que s'hi van presentar el marge de benefici era mínim.

Filloy ha afegit que la de The Cloud és una obra que de fer-se hagués donat una certa estabilitat a un sector que ha passat anys de dificultats amb la crisi.

Valora molt positivament els 75 milions d'euros que es destinen aquest 2018 a obra pública tant de l'administració general com de la comunal.

Filloy ha recordat que el 2019 ja serà un any més atípic, que afectarà el sector amb el compliment per part de l'administració de la regla d'or; per tant, amb menys marge de maniobra pressupostària i amb eleccions generals a la vista.

Entrevista completa al gerent d'ACODA, Víctor Filloy, a l'Obert per vacances:



Informa: Anna Pifarré

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.