El quadre "Anades i tornades" de Gauguin centrarà la propera exposició del Thyssen

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un quadre de Paul Gauguin i quatre segles d'història. El Museu Carmen Thyssen prepara l'exposició per a l'any vinent, una mostra que es treballarà amb els majoristes de viatges per incrementar el públic del museu que en 6 mesos suma 10.000 visites i preveu doblar la xifra fins a final d'any.

És "Anades i tornades" de Paul Gauguin una dels cinc peces més destacades de la col·lecció Carmen Thyssen que actualment es troba a Madrid. Va ser una de la desena d´obres que l´artista va pintar a la Martinica el 1887 i centrarà la mostra que es podrà veure a partir del 15 de febrer del 2018. El director artístic del museu, Guillermo Cervera, destaca que aquest període que va viure l'artista va ser molt curt i es va produir durant el seu periple a Panamà, "on va desenvolupar una evolució en la seva obra que es veu plasmada en aquest quadre". Posa especialment en relleu "que aquesta obra vingui perquè la fem viatjar molt poc, ha estat a poquíssimes exhibicions".

A partir del 2018 les exposicions aniran d´octubre a setembre per no trencar l'oferta al mig de l´hivern.

En 6 mesos el museu ha rebut 10.000 visitants, la majoria andorrans, que han vingut de manera individual. Per l´any vinent es treballa per incloure la visita al museu en els paquets d'experiències que venen els majoristes de viatges als amants de l´art.

Ara comença un nou curs en què els alumnes podran treballar amb material del museu a l´aula i completar-ho amb una visita amb objectius diferenciats per edats i la implicació dels docents.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.