La finestra a l'antiga fira del bestiar de Sam Bosque ja llueix a doctor Nequi

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ja es pot veure el resultat del mural que Sam Bosque ha fet al carrer doctor Nequi, d'Andorra la Vella. La pintura, inspirada en unes fotografies del fons Areny-Plandolit, torna el vianant a l´activitat econòmica que es vivia en aquesta zona.

Sempre havíem dit Nequi, però els hereus del doctor apunten que la pronúncia hauria de ser "Nequí". L'encreuament de Doctor Nequi amb Príncep Benlloch és des d'on millor s'aprecia el testimoni que va deixar la fira del bestiar. Custodiat per la muntanya, el mural de Sam Bosque s'obre pas entre els edificis com una finestra de llum.

La pluja que ha acompanyat l´artista en molts moments dels dies que ha estat enfilada a la bastida, aquest dimecres li ha cedit el protagonisme per a la presentació del resultat, que en part, també ha estat una sorpresa per a l´artista. "Per molt que fos a dalta de la bastida, l'angle de visió que tenia no era real, perquè deforma moltíssim", assegura Bosque, qui en baixar i sense bastida s'ho mirava "amb un punt d'espectació" per si havia de refer cap disseny.

De la mateixa manera que ja va fer amb el primer, Bosque ha regalat als cònsols un dels pinzells que ha utilitzat en el mural. Mentrestant es dona una pista sobre el proper que un altre artista farà a Santa Coloma. "Està a l'entorn d'una escola, per tant la temàtica serà juvenil, i l'estil pictòric anirà pel vessant del disseny", avança sobre l'obra el cònsol menor, Marc Pons.

A partir d´ara el vianant té un motiu més per aixecar el cap i descobrir una altra Andorra la Vella on la dona hi té molt a dir.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.