Més d'un centenar de dones d'Andorra van avortar a Catalunya el 2017

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

107 dones van desplaçar-se a Catalunya el 2017 per avortar. Es tracta d'una xifra lleugerament més baixa que l'any anterior i confirma un descens continuant de les interrupcions de l'embaràs d'andorranes a la comunitat autònoma veïna en els darrers anys. 11 de les dones que van avortar tenien menys de 20 anys.

Segons les dades facilitades pel departament de Salut de la Generalitat, el 2017, 107 dones d'Andorra es van desplaçar fins a Catalunya per avortar. Aquesta xifra representa un descens del 6% respecte de l'any anterior, quan van ser 114 les dones que van interrompre l'embaràs al país veí. El 2015 en van ser 120; el 2014, 124, i el 2013, 131, la qual cosa confirma la tendència a la baixa en l'estadística.

La majoria de les dones que decideixen avortar a Catalunya tenen entre 35 i 39 anys, un 25% del total; seguides de les que tenen entre 25 i 29 anys, que són el 19%. D'altra banda, una de cada deu té menys de 20 anys.

Les dades facilitades pel govern català reflecteixen, a més, que la majoria de les dones andorranes que avorten a Catalunya són solteres, un 70%, tenen estudis de segon i tercer grau i treballen a sou. Una de cada deu és estudiant.

Desplaçar-se a interrompre l'embaràs a Catalunya acostuma a ser una de les sortides que escullen les dones que no volen o no poden tenir el fill ja que a Andorra l'avortament està prohibit.

Informa: Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.