El nou mural de Sam Bosque a Andorra la Vella, pràcticament enllestit

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En una setmana, si el temps ho permet, és previst que s´acabi el mural que recorda temps remots de la Fira del bestiar a Andorra la Vella. La seva autora espera que amb d'altres sigui un gran atractiu turístic. Ens hem enfilat a la bastida per parlar amb l'artista.

A primer cop d´ull ja podem veure la ràpida evolució que ha fet el mural de Sam Bosque en unes setmanes. Allò que començava amb quatre taques de negre i grisos ara comença a explicar la seva història. L'artista explica com diagrama una estructura tan complexa i gegant. Curiosament comença per dalt, perquè la pintura goteja i pot espatllar el que hi ha a sota.

Entre negoci i negoci homes i dones xerren de les seves coses. Els animals, aliens a la venda, pasturen als camps. De moment la representació extreta d´unes fotografies del fons d'Areny-Plandolit, s´amaguen entre les bastides, però un cop acabada serà una porta d'entrada al centre del poble.

Aquest serà el segon mural de Sam Bosque a la capital. Després en vindrà un altre a Santa Coloma i així anirà creixent un circuit de murals que l´artista vol que acabin fomant part dels grans atractius turístics. "Crida molt l'atenció i moltes ciutats del món estan fent això", explica. "Com a circuit turístic s'haurà de tenir en compte", afegeix.

La Fira concurs de bestiar és un bé immaterial que forma part de l'inventari general del patrimoni cultural andorrà. A més, el mural és un homenatge a la dona, així que els engresquem a comptar quantes n´hi ha.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa.

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.