Una producció andorrana, per primera vegada en la selecció oficial del festival de cinema de Sitges

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Per primera vegada una producció andorrana és seleccionada a la secció oficial del festival internacional de cinema fantàstic de Catalunya. Es tracta de Le blizzard l´últim curtmetratge d´Álvaro Rodríguez. Demà sabrà els seus competidors. El director, que repeteix a la cita, ha anunciat que abans de viatjar a Sitges es podrà veure a Andorra.

Després de presentar "Wolves" amb nacionalitat espanyola per l´escola que apadrinava el curt, ara Álvaro Rodríguez col·loca la primera producció andorrana en la selecció oficial un del festivals més importants a nivell internacional.

És Le Blizzard, protagonitzat per Aida Folch, amb la qual el director torna a la Segona Guerra Mundial per parlar de les cadenes d´evasió i els passadors. Àlvaro Rodríguez indica que "és un curmetratge amb un guió que frega la ciència-ficció per la forma, però no deixa de ser un curt bèl·lic que ens deixa entrar a Sitges sense ser purament fantàstic o de terror". Per tant, afegeix, es mostra "encara més agraït" per haver estat seleccionat. Rodríguez és conscient del nivell del festival. Aquest dijous sabrà la resta de seleccionats.

El curt, de 12 minuts de durada, s'ha enregistrat íntegrament a Andorra i s'ha realitzat amb 30.000 euros, una de les entrades econòmiques és del comú d'Encamp.

El cònsol major, Jordi Torres, ha destacat el valor del que ja considera un èxit i defensa que "quan passem aquesta frontera i, en el cas de l'Àlvaro, que comença a competir en festivals internacionals, l'ajuda de les administracions públiques encara ha de ser més important". El veu com "un diamant en brut" i remarca que "és al principi quan necessiten l'ajuda i realment s'hi ha d'apostar".

Del 4 al 15 d'octubre, Le Blizzard i l'equip d'Álvaro Rodríguez buscaran a la seva sort a Sitges. Amb tot, l'estrena del curt es farà als cinemes Illa abans del festival.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Anna Romagosa
Imatge cedida: Álvaro Rodríguez

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.