Rebutjada l'esmena liberal perquè es congelin les contractacions públiques fins a la reforma

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Desestimades les primeres reserves d'esmena liberals presentades al pressupost del 2018. El grup parlamentari ha criticat durament l'augment de la despesa en personal per contractar una vuitantena de funcionaris. El Govern ha defensat la consolidació de llocs de treball que actualment ocupen eventuals.

El Consell General ha rebutjat la congelació de les 80 contractacions de personal de l'administració mentre es debat el model de la Funció Pública. El grup liberal ha criticat la falta de transparència de quines són les noves places i que en els últims anys s'hagi triplicat la despesa del personal eventual.

L'executiu i el grup demòcrata ha apuntat que una trentena de les contractacions corresponen a la consolidació de places d'aquest tipus de treballadors i una vintena són per cobrir les jubilacions d´aquest 2018. "És més fàcil engreixar la màquina de contractació a les portes d'unes eleccions i després posar la picota al sector públic davant el sector privat, dient que el sistema no s'aguanta per les càrregues econòmiques associades", ironitzava el president del grup liberal, Jordi Gallardo. "El capítol de personal acabarà augmentant en gairebé 4 milions i mig d'euros atribuïbles a aquestes noves contractacions", denunciava.

La ministra de la Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, ha respost, per la seva banda que "el Govern no considera que l'aprovació de la nova llei de la Funció Pública hagi de condicionar la política de noves contractacions, que té per objectiu garantir el millor funcinonament de l'administració general així com dur a terme els projectes i les prioritats d'aquest govern".

El Consell rebutja destinar 300.000 euros als recursos humans de la policia del Pas

Tampoc ha prosperat un nou projecte per destinar 300.000 euros per millorar els recursos humans del despatx de policia del Pas de la Casa. El ministre d´Interior ha recordat la presència permanent de 4 agents i l´augment del servei en èpoques puntuals. Xavier Espot ha demanat l´aprovació del pressupost i la creació de 10 noves places de policia que augmentin la seguretat a la localitat encampadana.

També s´ha rebutjat la proposta per augmentar en 250.000 euros l´aportació a la línia Bus Exprés. El grup liberal ha defensat incrementar la subvenció per reduir el preu del bitllet i incentivar l´ús del transport públic. El ministre d´Economia ha apuntat que no hi ha una relació entre la reducció del preu i l´augment d´usuaris, segons alguns estudis.

De la mateixa manera, no ha avançat la reconsideració de la partida per al foment de la bicicleta elèctrica i la revisió dels plurianuals previstos. El grup liberal ha assegurat que s´utilitza un mecanisme legislatiu per invertir en obra pública per finançar un servei, que a més dubta que tingui sentit públic. El ministre de Finances ha defensat l´adjudicació d'aquest servei.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.