UNICEF alerta de la precarietat laboral i els preus dels lloguers que colpegen les famílies

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Menys famílies amb membres a l'atur però més afectats de pobresa. Unicef alerta que, tot i que la xifra és baixa, la tendència des del 2016 és negativa i cal posar-hi remei.

Un 4% de la població pateix privacions econòmiques severes. Això vol dir que, per exemple, no es poden permetre menjar peix o carn cada dos dies o anar una setmana de vacances fora de casa.

La directora d'UNICEF ha visitat Ràdio Nacional i hi ha explicat que preocupa, sobretot, si es compara amb el nombre de persones en recerca de feina. "Malgrat créixer el nombre de persones que tenen feina, la situació econòmica no millora. Això ens fa pensar, a banda de que potser el preu del lloguer fa que les famílies hagin d'invertir un percentatge molt important dels seus ingressos en el lloguer, que potser les condicions laborals no són tan bones com eren abans. Els salaris són més precaris i les situacions també", explica Marta Alberch.

En un any aquesta xifra s'ha doblat. Malgrat que segueix sent molt inferior a la de països veïns, on en alguns casos aquesta és cinc vegades superior, alerta que s'hi ha de posar remei abans no continuï augmentant. "Preocupa", reconeix Alberch, perquè "potser si no s'hi posa remei o no es troba una solució a curt termini, aquest percentatge de famílies amb fills en situació de privació o vulnerabilitat pot augmentar".

La directora d'UNICEF ha aprofitat per fer una repassada a les darreres fites aconseguides l'any passat per l'entitat. Entre d'altres i en l'àmbit internacional, amb diners recaptats a Andorra, s'han aconseguit subministrar prop de 12.000 vacunes a infants.

Informa: Judit Pedrós
Locució: Joel Romero
Imatges cedides: UNICEF

Escolta l'entrevista completa a la directora d'UNICEF Andorra, Marta Alberch, a la carta, a l'espai de l'Obert per vacances d'Andorra Difusió:

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.