Ara i Aquí especial Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Andorra inspira una novel·la infantil a l'Amèrica del Sud

www.andorradifusio.ad

Quina relació poden tenir una escriptora infantil argentina, dues criatures orfenes i un circ ben especial amb Andorra? A priori, ben poca. Però el cert és que les xarxes socials han servit, un cop més, per acostar dos llocs tan llunyans com podrien ser el Principat i Buenos Aires. L´escriptora Nerea Liebre va idear fa temps un relat per a nens que transcorria a Andorra i on una fictícia periodista de Ràdio i Televisió d´Andorra ajudava els dos protagonistes en una sèrie d´aventures. Va ser en promocionar el seu llibre a Twitter i citar el nostre compte com la història de "Cirkótico" que va arribar-nos a les mans.

L'Ema i en Tadeo són dos nens que s'escapen d´un orfenat argentí de la mà d'un extravagant circ al qual s´uneixen treballant a la cuina i van a parar ni més ni menys que a Andorra. Hi descobreixen que els seus companys de viatge són poc convencionals i que, en realitat, els artistes utilitzen la seva màgia per ajudar membres del públic en problemes. En aquest cas, hauran de desemmascarar un grup de personatges malvats encapçalats per la fetillera Isósceles Ténebrum.

Segons explica la mateixa autora, el fet de traslladar la història a Andorra no va ser fruit de l´atzar. De fet, s'inspira en l´antic poble medieval de les Bons, a Encamp, on figura que el pare de Guifré el Pilós va manar construir-hi un palauet.

La novel·la, que té com a pilar fonamental el valor de la solidaritat i l'actitud altruista, ha tingut força èxit a Colòmbia, Xile i Mèxic, i també es pot adquirir en format on line a Amazon. De fet, la rebuda ha estat tan bona que en aquest últim país ja se n´està preparant una adaptació teatral que s´estrenarà aquest mateix novembre. Qui sap si ara que la història ja ha travessat l´oceà, començarem a veure´n edicions de "Cirkótico y el enigma de la hechicera" pels carrers del Principat.

Informa: Judit Pedrós

Comparteix: