Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Andorra supera la cinquena avaluació del Moneyval de lluita contra el blanqueig

www.andorradifusio.ad

Andorra ha superat la cinquena avaluació del Moneyval i ja ha començat la sisena. Des de la UIFAND han valorat positivament l´evolució que està fent el país, tenint en compte que cada vegada reben més avisos de sospita de blanqueig i finançament del terrorisme, sobretot del sector bancari.

El comitè del Consell d´Europa que avalua les mesures dels països contra el blanqueig de diners i el finançament del terrorisme, el Moneyval, ha aprovat Andorra en la seva cinquena avaluació. Fiñana assegura que “les notes han sigut molt bones”. Indica que Andorra ha estat el sisè país en presentar l’informe de la cinquena avaluació “i ha estat el país que fins ara ha tret les millors anotacions”.

Andorra haurà de presentar un nou informe de seguiment a l'organisme europeu el desembre del 2018. Segons Fiñana, les notes del pròxim informe encara seran més bones, ja que llavors l'equip avaluador tindrà en compte la tipificació del delicte fiscal.

El sector financer és el que ha d'implementar més mesures, segons l'estudi nacional de riscos. De tota manera, Fiñana ha dit que el sector està cada vegada més conscienciat i ha valorat positivament l'increment de les declaracions de sospita.

La UIFAND preveu arribar a finals d'any amb 140 expedients de sospita de blanqueig, que significaria pràcticament triplicar els oberts el 2016.

Informa: Pere Moline / Laia Ferré Marot
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: