Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Arrest domiciliari per un periodista finlandès d'ultradreta detingut a l'estiu

www.andorradifusio.ad

Andorra ha jutjat aquest dijous si extradir un periodista d´ultradreta finlandès acusat d'una quarantena de delictes al seu país. Mentre es decideix si es fa efectiva l'extradició que demana la Fiscalia, ha abandonat la Comella i es troba en arrest domiciliari.

El periodista i polític d´ultradreta finlandès Ilja Janitskin, detingut aquest estiu a Andorra per ordre de la Interpol, ja no està pres a la Comella. Segons ha decidit aquest dijous el Tribunal de Corts, es mantindrà en arrest domiciliari, amb control monitoritzat, fins que surti la sentència sobre la seva extradició, al novembre.

Familiars i membres del partit reformista finlandès s'han desplaçat a Andorra per assistir al judici i aquest dijous a la tarda ja esperaven el periodista a les portes de la Comella. Janitskin aixeca molta controvèrsia. Està acusat de diversos delictes al seu país, com el d'incitació a l'odi contra una ètnia, calúmnies i amenaces, que hauria fet a través d´un mitjà digital del qual és propietari. Delictes molt greus, segons ha subratllat la fiscalia, que ha demanat que es faci efectiva l'extradició.

Per contra, la seva defensa n´ha demanat l'alliberament immediat, ja que, segons ha al·legat, el jutjat finlandès que vol iniciar la investigació no té competència territorial, ja que el web és espanyol, i molts dels delictes han prescrit.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: