Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Assandca espera el vistiplau d'Oncologia per facilitar als malalts de càncer els barrets refrigerats

www.andorradifusio.ad

Fa uns mesos l´Associació contra el càncer va adquirir uns barrets refrigerats que eviten la caiguda del cabell durant la quimioteràpia, amb l´objectiu de posar-los a disposició dels malalts. Però de moment la iniciativa està aturada per motius aliens a l´entitat.

Durant la presentació d'una altra edició del concert Mamapop per recaptar fons pel càncer de mama, el president de l´Associació contra el càncer ha explicat que els deu barrets refrigerats que van adquirir per evitar la caiguda del cabell durant la quimioteràpia no han arribat per motius alients a l'entitat. L´objectiu era posar-los a disposició dels malalts, però tot i que els productes disposen de l´homologació pertinent, des del servei d´Oncologia encara no s´hi ha donat el vistiplau, ja que recelen dels resultats del tractament. L´entitat vol que hi hagi una solució aviat.

Assandca, a més, espera que en els pròxims mesos es doni resposta a dues de les demandes més urgents, com són la llei d'acompanyament i que el servei de psicooncologia passi a formar part de la cartera de serveis del SAAS, segons ha explicat el president Josep Saravia.

D´altra banda l´entitat continua amb altres projectes, com ara el transport sanitàri per a persones que fan tractaments de quimioteràpia fora del país, la major part de les quals són dones. Un servei que subvencionen al cent per cent.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: