Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

L'avinguda Meritxell tindrà comptadors de vianants que regularan els semàfors

www.andorradifusio.ad

L´avinguda Meritxell tindrà sensors de persones que regularan els semàfors. També hi hauran nombroses càmeres de videovigilància i sistema de llum i so. Així ho ha explicat la cònsol major d´Andorra la Vella, que ha presentat la part tecnològica de la remodelació de l´avinguda. Tot plegat, quaranta dies després que comencessin les obres. Conxita Marsol està satisfeta del ritme dels treballs i afirma que hi ha comprensió per part de comerciants i veïns.

Visita sobre el terreny dels cònsols d´Andorra la Vella per constatar com avança la remodelació de l´avinguda Meritxell. Ja s´aprecia el granit central i a poc a poc el paviment va agafant forma. Conxita Marsol ha aprofitat per presentar la part tecnològica de la remodelació. Els fanals, ara retirats, tindran nombroses càmeres de videovigilància i comptadors de persones, que tindran una funció important: "Aniran connectats al sietam de regulació dels semàfors que permetrà prioritzar en funció de les necessitats dels vianants", ha exposat Marsol. També hi haurà "sensors de contaminació atmosfèrica i temperatura, fil musical, megafonia i control de la il·luminació".

Tot plegat, ha dit Marsol, farà de Meritxell "una avinguda comercial del segle XXI". Tot i reconèixer algunes incidències, per exemple reventades de canodades d´aigua, està satisfeta perquè l´obra avança en els terminis previstos. "Les empreses treballen amb molta intensitat", ha dit agraint també la paciència i col·laboració ciutadana.

Les dades recopilades pels comptadors es compartiran amb la base de dades d´Actua pel seu projecte d''smart country'.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Rubén Calvo

Comparteix: