Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Baixa el nombre d'avortaments d'andorranes a Catalunya, especialment entre les més joves

www.andorradifusio.ad

114 dones andorranes van avortar a Catalunya el 2016. Es tracta d'un 5% menys que les que van decidir interrompre l'embaràs l'any anterior. De les dades recollides per la Generalitat destaca el descens dels avortaments entre les més joves. D´una vintena el 2015 es va passar a 6 l´any següent.

Baixa el nombre de dones que van decidir avortar en clíniques de Catalunya el 2016. Segons les dades fetes públiques pel departament de salut de la Generalitat, l´any passat van interrompre l´embaràs de manera voluntària 114 dones d'Andorra. Són sis menys que el 2015.

Les dades de l'administració catalana reflecteixen un fort descens de l'avortament entre les joves menors de 20 anys. El 2016 en van ser 6, una xifra a molta distància de la vintena de l´any anterior. Tanmateix, es mantenen les dones de mitjana edat que van avortar a Catalunya. Concretament entre 20 i 29 anys van ser 41 i entre 30 i 39 anys, 48. Les residents més grans de 39 anys van ser 19.

La majoria de dones que van interrompre voluntàriament l'embaràs eren solteres; el 65%, tenia estudis de segon grau, set de cada deu, i eren assalariades el 80%.

Informa: Ana Alamán

Comparteix: