Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Bartumeu: "Si s'ha acabat el contraban, el comerç normal de venda de tabac no farà repuntar els ingressos de duana"

www.andorradifusio.ad

SDP constata que les mesures contra el contraban han fet minvar els ingressos del tabac aquest 2018. Ha criticat el Govern per manca de previsió i per centrar la solució en la transitòria dels 30 anys, en comptes de buscar altres fonts d'ingressos. Pel que fa a la CASS, creu que és tard perquè es demani una reflexió.

"Encara que hi hagi la transitòria, el contraban s'ha acabat. Si s'ha acabat el contraban, el comerç normal de venda de tabac no farà tornar a repuntar els ingressos de duana per importació de tabac. Això és una evidència. El Govern ho sap i ho amaga. Per tant, està enganyant la ciutadania dient que arreglaran això del tabac i ja en tenim per trenta anys. Miri no, al senyor (sic) Toni Martí el que li interessa són les pròximes eleccions". Així de contundent ha estat el president de SDP, Jaume Batumeu, després d'analitzar les xifres de les importacions dels primers cinc mesos de l'any. Els ingressos per tabac disminueixen de 106 a 85 milions. Tenint en compte que més de la meitat dels ingressos del país provenen del tabac, Jaume Bartumeu preveu que el dèficit es multiplicarà i ha lamentat que el Govern no hagi cercat un altre model econòmic, així com la manca de previsió.

Pel que fa a la carta del cap de Govern als grups per fer una reflexió sobre la sostenibilitat del sistema de pensions, SDP considera que és tard. "Una veritable presa de pèl", diu Bartumeu sobre el tema, "a aquestes alçades de curs, quan ha sigut incapaç, tenint majoria suficient, de tirar endavant una reforma, quan ara resulta que hem de llegir també a la premsa que entre ells es barallen...", afegeix.

Bartumeu ha recordat que el 2011 el Govern ja va proposar un pacte sobre aquesta qüestió, però que ells se'n van retirar perquè no estaven d'acord amb les propostes de l'executiu, que consideraven una retallada.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Fernando Montero

Comparteix: