Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

La CASS finançarà als diabètics el monitoratge continu de glucosa a partir del juny

www.andorradifusio.ad

A partir del juny la CASS finançarà un nou tractament tecnològic per als malalts de diabetis: el monitoratge continu de glucosa, ja sigui en temps real o amb el sistema flaix. En aquells diabètics amb necessitats més intensives el finançament serà del 90%, mentre que en els menys intensius el finançament serà menor. Tot plegat, pot beneficiar més de dos-cents pacients.

Els diabètics amb tractament intensiu tindran cobert, a partir del juny, el sistema de monitoratge intensiu de glucosa. Permet configurar alarmes que avisen quan la glucosa puja o baixa i registra de forma contínua les mesures.

La CASS abonarà el 90% de la despesa, amb la qual cosa només hauran de pagar uns 10 euros mensuals per a aquest sistema. La prescripció es farà per part de metges de la Unitat de Diabetis i el finançament anirà lligat a l’assoliment d'objectius i a l'ús adequat i continuat del sistema. Des del Ministeri de Salut s'ha posat en valor la millora que suposarà per als pacients. "Fins ara, aquests controls, l'única manera de fer-los, era amb punxades al dit, i això, quan s'han de fer amb molta freqüència, En alguns tipus de diabètics és una molèstia, i sobretot quan es tracta d'infants. El monitoratge continu de la glucosa ens permet tenir una mesura contínua dels nivells d'una forma més senzilla i còmoda, i comporta una millora de la qualitat de vida", ha explicat la coordinadora de Recursos Sanitaris, Odile Sarroca.

La seguretat social també cobrirà el sistema de monitoratge flaix, en què el pacient ha d'apropar el receptor al sensor per mesurar, en temps real, el nivell de glucosa. Els diabètics més intensius només hauran de pagar uns 12 euros mensuals. Però també hi tindran accés, amb un finançament menor, aquells pacients que necessiten autocontrols un o dos cops al dia.

El Govern estima que amb aquest decret es beneficiaran uns 230 diabètics. També, aquells que ho siguin de forma estacional.

D'altra banda, també es finançarà al 100% un nou medicament per a l'hepatitis C.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Kevin Ribeiro/Raül Pereiro

Comparteix: