Ara i Aquí especial Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Comença una nova campanya de controls d'alcoholèmia per reduir els accidents

www.andorradifusio.ad

Reduir els accidents de trànsit a la xarxa viària. Aquest és l'objectiu principal de la campanya de controls d'alcoholèmia que, fins al 8 de gener, ha posat en marxa la policia. Es preveu que se'n faran uns 2.000.

Com en d´altres anys la campanya de controls d´alcoholèmia pretén evitar les conductes de risc mentre es condueix. Avui, un dels punts de control s'ha situat a l'avinguda de Salou, però fins al 8 de gener es distribuiran de 15 a 20 punts similars diàriament per diferents zones. 

Els conductors consideren que aquest tipus de controls són necessaris per evitar accidents. Altres fins i tot demanen que les mesures preventives siguin més radicals. "Cadascú s'hauria de fer el control d'alcoholèmia i que el cotxe no arrenqui si dona positiu", proposa un conductor.

L'agent de policia Francesc Pacheco recorda que les sancions administratives (econòmiques) per als conductors van dels 0,5 als 0.8 grams d'alcohol per litre de sang. Superar els 0,8 grams suposa la detenció. Per als conductors professionals el llindar és més baix: de 0,2 a 0,5, sanció administrativa, i a partir de 0,5 detenció.

Les conseqüències jurídiques poden arribar a comportar fins a dos anys de presó pels conductors professionals i, en determinats casos, la inhabilitació per exercir.

Es preveu fer un nombre de controls similar al de l'any passat, més de 2.000.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix: