Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els comuns hauran d'especificar la part subvencionada en els preus públics

www.andorradifusio.ad

La Llei de finances comunals obligarà els comuns a detallar en tots els preus públics el cost real del servei i la part subvencionada. També exigirà a totes les empreses participades de manera total o parcial pel comú que reflecteixin les xifres econòmiques en els pressupostos i balanços de la corporació comunal.

La llei de finances comunals aportarà novetats pel que fa als serveis subvencionats pels comuns en empreses privades. A partir de l'entrada en vigor del nou text caldrà que es determini el preu final del servei, el preu real i la quantitat que subvencionin els comuns. Sempre en el cas que es tracti de serveis de contractació voluntària i quan el preu de venda sigui inferior al del cost real. "En aquests casos concrets s'haurà de ficar el preu al qual estem venent, el preu que ens està costant i la diferència ha d'anar per subvenció", ha explicat el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Vila, com a portaveu de la reunió de cònsols celebrada a la parròquia.

A més la llei obligarà els comuns a incloure en els pressuposts i balanços el balanç economic de les empreses en les quals participen de manera total o parcial. Actualment ja es consolidaven, però es farà amb més especificacions per guanyar transparència i garanties. Els comuns estan acabant d'enllestir la proposició de llei que modificarà la llei de finances comunals. La intenció és presentar-la a tràmit parlamentari abans que finalitzi l'actual legislatura, tot i que no s'aprovarà fins al proper consell general i podria entrar en vigor el 2020.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges. Anna Romagosa

Comparteix: