Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

El Consell de Joves demana acceptar la doble nacionalitat, acollir refugiats i garantir la igualtat

www.andorradifusio.ad

El Consell de Joves aprova les proposicions de llei de la doble nacionalitat, l'arribada i acollida de refugiats per raons humanitàries i la llei per fomentar la igualtat de gènere. En la 16 a sessió d´aquest consell també s´ha fet palesa la preoucupació dels joves per les drogues.

"Defenseu el vostre posicionament, amb respecte, però amb passió". Aquesta ha estat la directriu del síndic general als joves de segona ensenyança de tots els centres educatius del país que han participat a la 16a edició del Consell de Joves.

Sobre la taula hi havia temes punyents i d'actualitat que han generat molt debat. Un dels que ho ha fet més ha estat la proposició de llei per poder tenir doble nacionalitat, però també el de l´arribada i acollida dels refugiats i la igualtat de gènere. "Hi ha una sensibilitat manifesta per part dels adolescents i els joves, i em sembla molt bé que sigui així, de tenir una obertura d'esperit, de tenir fraternitat i solidaritat amb la resta de la humanitat. Tots som iguals com diu la Constitució, i tot i que ho digui, no està de més que hi hagi lleis específiques que ho reclamin", reconeixia Vicenç Mateu.En la sessió també s'ha fet palès la preocupació dels joves per les addiccions i el consum de drogues.

Bons oradors i consellers molt preparats a qui, tot i que el debat s'ha allargat més de dues hores, els ha mancat temps.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: