Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

El CSJ estudiarà ampliar el nombre de magistrats al Tribunal de Corts

www.andorradifusio.ad

El Consell Superior de la Justícia estudia dotar el Tribunal de Corts amb un magistrat més i reforçar la fiscalia. El president del Consell Superior de la Justícia ha presidit la renovació del càrrec per sis anys de dos dels membres d´aquestes instàncies judicials.

El Consell Superior de la Justícia estudiarà ampliar l'any vinent el nombre de magistrats al Tribunal de Corts i de fiscals davant la càrrega de feina en aquestes instàncies judicials. Ho ha informat el president del màxim òrgan judicial després de la renovació de la magistrada Anna Estragués i del fiscal adjunt Ivan Alís. "Estàvem analitzant el programa informàtic que estem convençuts que deixarà més temps al personal per dedicar-se a altres coses, perquè ajuda a fer estadística, plantilles de resposta... Volem mirar aquest temps per veure exactament on fa falta lloc. Evidentment més llocs són més diners. Tenim el pressupost que tenim, hem fet la previsió i estem estudiant per l'any que ve quines places més podem incorporar", diu el president, Enric Casadevall.

Estragués i Alís es van incorporar al Tribunal de Corts i a la fiscalia general el 2012. Ara renoven per sis anys més. Enric Casadevall ha recordat que les renovacions en la judicatura es fan pràcticament de forma automàtica. Ha contestat així les reiterades demandes d'organismes internacionals que demanen la supressió d'aquests punt per garantir la independencia del sistema judicial. Es tracta, però, d'un aspecte recollit a la Constitució que s'ha de respectar.

Informa: Ana Alamán
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: