Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Desacord pels serveis mínims durant els dos dies de vaga de funcionaris

www.andorradifusio.ad

Els serveis mínims per la vaga no estan consensuats perquè els sindicats no estan d´acord amb la proposta del Govern. Cada centre educatiu i departament en decidirà el seguiment. Els sindicats han preparat dues accions a la duana de la Farga de Moles, manifestacions davant de l'edifici del Govern i als eixos comercials.

El Govern publicarà aquesta tarda un decret al BOPA amb els serveis mínims per la vaga de dijous i divendres. Els sindicats de funcionaris, però, ja han dit que si el decret respon a la proposta inicial feta fa tres setmanes, no està consensuada. "Si en un lloc hi ha cinc funcionaris i la proposta del Govern és que n'hi treballin tres, això no és un servei mínim", denuncia el portaveu de la plataforma de funcionaris, Gabriel Ubach.

Serà cada departament i centre educatiu qui decidirà el seguiment de la vaga i els serveis mínims. Per això, insisteixen que tots aquells pares que s'ho puguin organitzar, no portin els fills a l´escola. Ubach diu no entendre "que des del ministeri esitiguin fent el discurs contrari dient que s'obriran les escoles i els nens seran ben atesos" quan preveuen "una situació de vaga important". Lamenta "que s'utilitzi com a coacció davant els funcionaris".

Entre les diverses accions programades per als dos dies de vaga, hi ha una concentració a la duana de la Farga de Moles dijous a les 10h í i divendres a les 16h; una manifestació davant de l'edifici del Govern dijous a les 13h i una manifestació als eixos comercials divendres al matí.

El Sindicat de Justícia, pel seu cantó, ha anunciat que només farà vaga divendres perquè no ha pogut donar el preavís de 48 hores.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Ruben Calvo

Comparteix: