Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Les dones, pilars fonamentals de la hostaleria d'ahir i avui

www.andorradifusio.ad

Els homes formaven part de la junta, però les dones són les que feien la feina més dura. Per això, la Unió Hotelera, en el marc del Dia de la dona treballadora, ha volgut retre homenatge a les dones del sector. Creu que la situació està canviant però que hi ha camp per recórrer.

El món de l'hostaleria i la restauració és dur, però als anys 80 ja trobem dones emprenedores i lluitadores, com la governanta Soletat, qui assegura que la feina era molt dura. Dones que van començar fent de tot i amb les coses molt clares, com la Conxita, de ca la Conxita, qui assegura que les seves treballadores són totes dones, perquè "funcionen molt bé".

Per això per segon any consecutiu la Unió Hotelera ha volgut homenatjar, en el marc dels actes del Dia de la dona treballadora, les membres del sector que sempre han quedat amagades en els documents. De fet, la Unió Hotelera va néixer el 1961 i fins al 1995 no apareixen dones a la junta. "Els homes estaven a les juntes i les dones treballant de valent. Volem revertir aquesta situació, que és de justícia", assegura ara el president de la Unió Hotelera, Manel Ara.

A l'acte hi ha assistit els ministres Xavier Espot i Francesc Camp. Aquest ha agraït la contribució de les dones al creixement turístic del país.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: