Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Educació per combatre el masclisme

www.andorradifusio.ad

Per combatre el masclisme s'ha d'educar en la igualtat els més joves. Durant tot el dia el col·legi María Moliner ha preparat accions per implicar els alumnes en la lluita contra el masclisme.

El col·legi porta nom de dona i aquest dijous s'ha volgut reivindicar no només el seu paper, sinó el de moltes altres que han fet avançar la societat i que han lluitat per la igualtat entre sexes. Els alumnes porten dies preparant la jornada.

Entre les accions, la creació d'un calendari amb figures femenines influents que els mateixos joves han escollit. Aquest 8 de març ha estat el torn de diferents col·loquis. El primer, amb la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la consellera d'educació espanyola, Yolanda Varela, per qui "l'educació és la base de tot a l'escola, a la família i a la societat, és el principi a través del qual hem canviat i hem de seguir canviant". La xerrada ha estat moderada per dues alumnes. Una d'elles, Anisa Takhoukh, defensa que "tenim molt potencial per desenvolupar i encara ens queda molt per arribar on volem".

Entre els temes tractats, la conciliació familiar, la importància del moviment feminista, la bretxa salarial o la paritat a les empreses. Segons Marsol, s'ha d'aconseguir de manera natural, sense la necessitat d'instaurar quotes. Reconeix "que, en alguns camps, potser s'ha de fer un esforç en aquest sentit", però no li agrada "que em posin en una llista per ser una dona, sinó per les meves capacitats, coneixement, experiència i formació".

Els actes del dia també han inclòs una taula rodona amb treballadores de sectors tradicionalment masculins, com una funcionària de presons, una policia, una conserge i una àrbitre i la visualització de la pel·lícula "Las sufragistas".

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Marta Paixà

Comparteix: