Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

El carnaval d'Encamp es tanca amb l'operació al rei Carnestoltes

www.andorradifusio.ad

El carnaval d'Encamp acaba aquest dimecres després que dimarts a la nit l'operació d'urgència del rei Carnestoltes no aconseguís salvar-li la vida. Aquesta nit la sardinada i la crema de sa majestat culminen cinc dies de disbauxa.

Com cada any els encampadans van intentar la nit del dimarts de carnaval, vigília del dimecres de cendra, evitar la mort del Carnestoltes amb una intervenció quirúrgica amb l'objectiu d'allargar-li la vida i així poder prolongar també el carnaval uns dies més. Però, com és habitual, l'operació d'urgència va resultar infructuosa. Els excessos de sa majestat durant els dies de festa i també la falta de metges experts van portar al fracàs de l'operació, durant la qual se li van anar extraient els òrgans, tots danyats greument, especialment el fetge, fins al punt que no va quedar més remei que certificar-ne la mort i invocar l'edició de l'any que ve d'un carnaval, el d'Encamp, que es declara immortal.

Aquesta nit la sardinada popular amb l'animació de Sandy River Dixie a la plaça dels Arínsols serà el preludi de la lectura de les últimes voluntats del rei Carnestoltes i la seva crema. D'aquesta manera es posarà punt final al carnaval d'aquest 2018.

Informa: Gerard Gort
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: