Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

El Govern inspeccionarà i avaluarà totes les guarderies

www.andorradifusio.ad

Durant el 2018 el Govern inspeccionarà totes les guarderies amb l'objectiu d'avaluar la qualitat del servei, les instal·lacions, el menjar i fins i tot el projecte pedagògic. A més de garantir que es compleixi la normativa, els controls serviran per analitzar si cal una actualització de la normativa vigent. Actualment hi ha una trentena d'escoles bressol públiques i privades.

La inspecció es farà des de l'àrea de control governamental creada a partir de la llei de serveis socials i sociosanitaris. Les inspeccions seran amb preavís, es demanarà tota la documentació i s'analitzarà un ampli ventall d'aspectes. El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha posat en relleu que s'estudiaran "tots els aspectes globals, que abasten els relatius als recursos humans, les intal·lacions, la ràtio de professionals i les condicions d'habitabilitat" i es farà abans que acabi l'any.

Aquestes inspeccions també serviran per analitzar si cal una revisió de la normativa de les escoles bressol, que data dels anys 90. Més endavant també s'estudiarà amb els comuns la unificació de preus públics, una qüestió que fa temps que es va posar sobre la taula amb bona predisposició, en principi, per part dels comuns. Espot ha explicat que s'inicien les inspeccions per les guarderies perquè es tracta d'un servei molt sensible i amb un gran nombre d'usuaris.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix: