Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

El Govern regularà el dret de reunió i manifestació

www.andorradifusio.ad

DA prepara una regulació dels drets de reunió i manifestació. El ministre de Justícia deixa clar que l´objectiu és garantir els drets i donar-los seguretat jurídica. No pas restringir-los. La regulació s´emmarca dins la futura llei de seguretat ciutadana, que ha d´actualitzar la normativa preconstitucional i actualitzar-la. Per exemple, regulant la videovigilància.

A dia d´avui, a Andorra els drets de manifestació i reunió estan reconeguts a la Constitució, però no estan regulats. Un fet que canviarà amb la llei de seguretat ciutadana que prepara el Govern. El ministre de Justícia deixa clar que no es pretén restringir-los, sinó regular-los per ampliar-ne la seguretat jurídica. També es regularà en quines situacions es poden restringir les manifestacions.

La llei de seguretat ciutadana també regularà altres aspectes: els controls d´identitat, les autoritzacions per a esdeveniments molt concorreguts, l´oci nocturn i la venda d´alcohol, la seguretat d´armeries, joieries i bancs, o la videovigilància en llocs públics.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix: