Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

El PS, el més crític amb la reforma laboral: "Alguns articles són un retrocés"

www.andorradifusio.ad

La reforma laboral ja ha tingut les primeres reaccions per part dels grups parlamentaris. Per al PS és més un retrocés en drets econòmics que no pas un avenç, tal com planteja Demòcrates per Andorra. Liberals valora positivament que s'hagi regulat el dret de vaga, però volen fer l'anàlisi abans de pronunciar-se sobre temes com l'acomiadament.

Primeres reaccions als textos que regulen les relacions laborals i que aquest dimarts va entrar a tràmit el grup parlamentari demòcrata.

Els més crítics han estat els Socialdemòcrates, que tot i no haver pogut estudiar a fons els textos, ja que els van rebre dimarts, qüestionen que la reforma laboral sigui un avenç, més enllà d'ordenar algunes qüestions. El president del grup mixt i conseller del PS, Pere López, creu, de fet, que en algunes qüestions es va més enrere respecte als esborranys presentats a la tardor. López també ha dit que la llei d'acció sindical no garanteix un exercici sindical efectiu.

Els Liberals no han volgut tampoc valorar qüestions de fons. Això sí, el conseller Ferran Costa considera positiu que s'hagin tirat endavant regulacions necessàries, com el dret de vaga.

Els liberals sí que han subratllat que calia una reforma del codi de relacions laborals per adaptar-lo al mercat.

Informa: Laia Ferré Marot/A. G-Nandín
Imatges: Anna Ginestà/Keivin Ribeiro

Comparteix: