Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els advocats dels processats en el cas BPA recorreran la decisió de Corts de mantenir el Govern en el judici

www.andorradifusio.ad

Els advocats dels processats per la causa BPA tenen previst presentar dimecres un recurs conjunt contra l´aute del Tribunal de Corts que determina que els anomenats actors civils i el Govern poden estar presents com a acusació particular. També contra el fet que no hi hagi un pronuciament sobre les altres qüestions prèvies. En les properes hores haurien de prendre una decisió.

Els advocats de la vintena de processats per la causa BPA estan decidint si entren un incident conjunt de nul·litat, o nou de particulars, contra l´aute del Tribunal de Corts que determina que el Govern està legitimat per estar en la causa en considerar que representa l´interès general i que s´ha vist afectat pels fets que s´estan jutjant. Fonts vinculades a la defensa apunten que el més probable és que sigui un recurs conjunt i que estaria motivat perquè creuen que se´ls ha vulnerat el dret a la defensa i a la jurisdicció, entre altres.

També volen recórrer que els anomenats actors civils, els accionistes minoritaris de BPA i els minoritaris estiguin presents. A més, creuen que el fet que el tribunal no s´hagi pronunciat sobre la resta de qüestions prèvies no està prou fonamentat jurídicament.

A partir que es presenti, les parts haurien de contestar i el tribunal resoldre. Si la resposta no convencés els advocats de la defensa, és probable que es presentés un recurs d´empara al Tribunal Constitucional. Això podria fer que la vista oral del judici tardi setmanes o mesos a reprendre's.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: