Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els comerciants atribueixen l'estancament de les vendes al canvi en els hàbits de consum

www.andorradifusio.ad

Els comerciants de l'avinguda Meritxell i de Riberaygua i Travesseres culpen  de l'estancament en les vendes la manca d'homogeneïtzació en l'oferta. També en responsabilitzen el canvi en els hàbits de consum.

Prop del 20% de les compres s'efectuen a través d'Internet, una situació que afecta directament els botiguers, que veuen un descens en les vendes presencials i, a més, els resulta difícil competir amb aquests preus. El canvi en els hàbits de consum és un dels motius que expliquen que l'elevada ocupació durant les festes de Nadal no s'hagi traduït en un augment exponencial de vendes. Així ho han explicat els representants de les associacions de comerciants aquest dijous al programa Ara i Aquí de Ràdio Nacional. Antoni Miralles, apunta que "la gent ha canviat l'hàbit de compra i està buscant alternatives que li donen una resposta quan i com la necessiten", sobretot per internet. "El fet és que la demanda ha baixat", afegeix la vicepresidenta de l´associació de comerciants de l´avinguda Meritxell, Rosa Pons, qui ha constatat "que ve molta gent, no és un problema d'afluència, sinó potser de poder adquisitiu i models de conducta".

També consideren necessari homogeneïtzar l'oferta comercial entre tots els comerços, així com fer accions conjuntes que puguin beneficiar tots els establiments. Els comerciants confien que les accions que es duguin a terme en el marc del pla estratègic de turisme de compres puguin solucionar bona part de les mancances del sector, i es puguin beneficiar de la recuperació econòmica que ja es percep a la resta de sectors del país. 

Tertúlia completa sobre comerç amb Antoni Miralles i Rosa Pons a l'Ara i AquíInforma: Hèctor Romance

Comparteix: